De genezingstijd van een tatoeage begint over ongeveer 1 week en duurt gemiddeld 4 weken. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol.
Tijdens het genezingsproces kan de tatoeage gaan jeuken.Niet krabben aan de tattoo.

Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de tatoeage absoluut noodzakelijk. Direct na het tatoeëren is de getatoeëerde plek afgedekt met een wondspray, een steriel kompres of een steriele folie. Als de tatoeage wond met een steriel kompres ( niet doorzichtig ) of met vettige zalf en huishoudfolie is afgedekt kunt u het kompres of de folie na enkele uren verwijderen en de wond behandelen zoals hieronder omschreven.

De wondspray of het steriele kompres moet u laten zitten totdat de wond genezen is. (3 tot 6 dagen) U kunt met de wondspray en de kompres gewoon douchen. De wondspray slijt er vanzelf af. Als er wondvocht onder de steriele kompres ontstaat kan de steriele kompres er eerder afvallen.

Behandel de tatoeage wond dan als volgt:

Raak de tatoeage zo min mogelijk aan met de handen.
Was de getatoeëerde plek 2 maal per dag met een milde ongeparfumeerde en alcoholvrije zeep totdat de tatoeage wond geheel genezen is.
Dep de tatoeage wond na het wassen met een schone handdoek of een tissue voorzichtig droog.
Smeer de tatoeage desgewenst ( met schoon gewassen handen ) in met zalf (Vaseline)
Druppel geen wond desinfectie middelen zoals sterilon of betadine op de wond.
Draag geen eigen pleisters of eigen verband over de tatoeage wond.
Draag nooit strakke, pluizige  of vuile kleding op de tatoeage wond.
Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater ( chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater ).Maak tevens geen gebruik van sauna of (stoom)bad, DOUCHEN mag
Stel de getatoeëerde plek niet bloot aan de zon of zonnebank ( ook niet met zonnebrandmiddel) Gebruik ook na de genezingstijd op de tatoeage altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.
Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering van de wond, of bij pijn altijd contact op met de huisarts.
Maak met 4 weken n telefonische afspraak voor na controle, zodat ik kan bepalen of er nog nagestoken moet worden, als u NA 4 weken belt vervalt de nasteek garantie d.w.z. als er nog n behandeling moet volgen dat er dan kosten aan zijn verbonden.